Νέα - Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας για τις τάξεις Γ' Γυμνασίου, Α' Λυκείου, Β' Λυκείου και Γ' Λυκείου θα διεξαχθούν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. στο σχολείο. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο σχολείο καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 21/09/2018, από τις 08:30 έως τις 14:30.

Η ύλη των κατατακτηρίων καθώς και τα μαθήματα που εξετάζονται υπάρχουν στη σελίδα "εκπαίδευση" της παρούσας ιστοσελίδας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/09/2018 και ώρα 8:30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. 

Επίσης την ίδια μέρα θα δοθούν και τα σχολικά βιβλία, γι'αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τσάντα για τη μεταφορά τους.

Για τους μαθητές που μετακινούνται απο Κοζάνη, θα ισχύσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ και την ημέρα του αγιασμού. Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο ξεκινάει 07:20 από τον κόμβο του "γαλατά", 07:30 στο ΚΤΕΛ, 07:35 στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής και 07:40 στη στάση του νοσοκομείου. 

Ο διεθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων και διδασκουσών εύχονται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες και στους γονείς τους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι το σχολείο θα είναι ανοιχτό για την υποστήριξη της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων τη Δευτέρα 09/07/2018 και τη Δευτέρα 16/07/2018 και στις καθιερωμένες θερινές υπηρεσίες κάθε Τετάρτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 25/06/2018 μέχρι και την Παρασκευή 29/06/2018 μετά τις 09:00 π.μ. μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο για εγγραφές των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Γυμνασίου θα πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Επίσης, για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου θα πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εκτυπωμένο το οριστικό έντυπο της ηλεκτρονικής εγγραφής που έχετε πραγματοποιήσει.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α' & Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι προόδου των μαθητών της Α' και Β' Λυκείου θα δοθούν την Παρασκευή 22/06/2018 μετά τις 10:00 π.μ.

Ανακοινώνεται ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασιου έχουν αναρτηθεί μόνο στον χώρο του σχολείου βάσει των οδηγιών του υπουργείου παιδείας. Για περαιτέρω διευκρινίσεις καλέστε στο 6977984131.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι  οι έλεγχοι προόδου των μαθητών  Γυμνασίου θα δοθούν την Δευτέρα 18-06-2018   μετά τις 11:00 π.μ. 

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην παράσταση 
του συνόλου Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής:


«Στο σταυροδρόμι των πολιτισμών»
Μουσικές που διασκευάστηκαν και τραγουδήθηκαν 
σε Ελλάδα, Αρμενία, Τουρκία, Αλγερία, Σερβία.

Παρασκευή 15 Ιουνίου - Ώρα 20.00

Στη παράσταση αυτή η μουσική θα μας ενώσει με άλλους ρυθμούς, με άλλους σκοπούς, με άλλους λαούς. Για να μπορέσουμε να αισθανθούμε όλες αυτές τις μουσικές γεύσεις, θα πρέπει να υπερπηδήσουμε δύο ειδών σύνορα:
αυτά της ελληνικής μουσικής και αυτά της στενά παραδοσιακής μουσικής. Σκοπός μας είναι να αναβιώσουμε κοινούς ήχους από το μουσικό ρεπερτόριο λαών που κάποτε ζούσαν αρμονικά και συνυπήρχαν μουσικά.

Αν ένα ταξίδι σε αυτά τα μέρη σάς φαίνεται μακρινό, ένα φανταστικό ταξίδι μετά μουσικής είναι σίγουρα πιο εύκολο και πιο μαγικό!

Σας περιμένουμε...

είσοδος ελεύθερη

Εαρινή Συναυλία Μουσικού Σχολείου 2018

Σας προσκαλούμε στη συναυλία-μουσική παράσταση της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, 8μ.μ.

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η προθεσμία για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση  Προτίμησης μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr είναι από 14 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες διευκρινίσεις ακολουθεί το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι από 2 έως 31 Μαϊου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο. Παρακάτω επισυνάπτεται η αίτηση.

Ένα όμορφο στιγμιότυπο από τη σύμπραξη του σχολείου μας με το Γυμνάσιο Ανατολικού για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ Ή ΕΠΑΛ ΕΤΟΥΣ 2018

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης - Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2018, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 16 έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018.

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και η Αίτηση - Δήλωση υποψηφίου

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς επισυνάπτονται στο παρακάτω αρχείο:

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ 

Το Μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συγκεντρώνουν χαρτικά είδη και τρόφιμα για το Κέντρο Φροντίδας και τον Καλό Σαμαρείτη. Η συλλογή των προσφορών θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του σχολείου.

ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Επισυνάπτεται αρχείο με τη διάρκεια των διδακτικών ωρών και τα διαλείμματα προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σας ενημερώνει ότι και φέτος θα λειτουργήσει η χορωδία ενηλίκων. Τα μαθήματα θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 16:30 μ.μ. από την καθηγήτρια κ. Παπάζογλου Νικολέτα, στον χώρο του σχολείου. Στη χορωδία μπορούν να συμμετέχουν γονείς - φίλοι του Συλλόγου αλλά και όσοι αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική.

Ημερομηνία έναρξης: Τετάρτη 13-12-2017.

Πληροφορίες: κ. Ζιάμπα Βασιλική κιν.: 6982004186

Ενισχυτική Διδασκαλία για το Γυμνάσιο για το σχ. έτος 2017 - 2018

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας για τα μαθήματα του Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

Τα μαθήματα τα οποία περιλαμβάνει είναι : Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Παρακαλούνται οι γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας να προσκομίσουν στο σχολείο την επισυναπτόμενη αίτηση μαθημάτων το αργότερο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.


Μετεγγραφές Φοιτητών

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ.

Η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης χορήγησης μετεγγραφής ορίζεται από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Επειδή πολλοί μαθητές και γονείς δεν έχουν πληροφορηθεί το σχετικά νέο πλαίσιο χορήγησης μετεγγραφών, προτείνουμε να επικοινωνήσουν με το σχολείο για περαιτέρω διευκρινίσεις. Υπάρχουν φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή, αλλά δε το γνωρίζουν!