ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2022 - 2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΕΦΑΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ  ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ SARS-CoV-2 ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η διεύθυνση του σχολείου καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου σε συνάντηση την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00 στο αμφιθέατρο της σχολικής μας μονάδας. Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωσή σας για ένα πλήθος σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην εκπαιδευτική ζωή και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (θέματα φοίτησης, εξεταζόμενα μαθήματα, τρόπος προαγωγής, ρόλος των μουσικών μαθημάτων κ.τ.λ.). Πολύ σύντομα θα υπάρξει επανάληψη της συνάντησης για γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι ενδεχομένως δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν.

Η παρουσία σας δε θεωρείται απαραίτητη, αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμη!

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 2018 οδεύει ολοταχώς προς το τέλος του και το σχολείο μας ολοκληρώνει την πλούσια δράση του με:
Α. Το δεύτερο μέρος της χριστουγεννιάτικης συναυλίας, Πέμπτη 20.12, στις 20.00 και
Β. Φιλανθρωπική συναυλία, Σάββατο 22.12, στις 20.30.
Αυτές οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Οι επόμενες εκδηλώσεις του σχολείου:

  1. Πέμπτη 13.12, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο κομμάτι της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης συναυλίας (σύνολα παραδοσιακής - βυζαντινής μουσικής).

  2. Παρασκευή 14.12, στις 19.00, στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη το σχολείο τραγουδά στη φιλανθρωπική συναυλία «Τραγουδώντας για τον συνάνθρωπο».

  3. Πέμπτη 20.12, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του σχολείου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο κομμάτι της καθιερωμένης χριστουγεννιάτικης συναυλίας (σύνολα ευρωπαϊκής ορχήστρας και μουσικής).

Σας περιμένουμε όλους και όλες, διδάσκοντες και διδασκομένους, μαθητές και μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες!


Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar Αγάπης στη Θεσσαλονίκη


 


Οι δράσεις του σχολείου μας συνεχίζονται με αμείωτο (χριστουγεννιάτικο - λατινοαμερικάνικο πλέον) ρυθμό:
Κυριακή, 09/12, στη Θεσσαλονίκη, στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών στις 14.00 η ευρωπαϊκή ορχήστρα και χορωδία του σχολείου μας με επικεφαλής τους καθηγητές κύριο Εμμανουήλ και κυρία Παπάζογλου συμμετέχει στο φιλανθρωπικό bazaar αγάπης, που διοργανώνει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος!
Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας με 700 συμμετοχές σχολείων, χορωδιών, συγκροτημάτων, μπαλέτων και καλλιτεχνών από όλη τη χώρα.
Το σχολείο μας έχει την ύψιστη τιμή να "ανοίξει" τη μαραθώνια εκδήλωση ενώπιον υπουργών, βουλευτών και λοιπών εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής εξουσίας.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 

2018-2019

Σας ενημερώνουμε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας για τις τάξεις Γ' Γυμνασίου, Α' Λυκείου, Β' Λυκείου και Γ' Λυκείου θα διεξαχθούν την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. στο σχολείο. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο σχολείο καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή 21/09/2018, από τις 08:30 έως τις 14:30.

Η ύλη των κατατακτηρίων καθώς και τα μαθήματα που εξετάζονται υπάρχουν στη σελίδα "εκπαίδευση" της παρούσας ιστοσελίδας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΒΙΒΛΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018-2019  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/09/2018 και ώρα 8:30 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. 

Επίσης την ίδια μέρα θα δοθούν και τα σχολικά βιβλία, γι'αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τσάντα για τη μεταφορά τους.

Για τους μαθητές που μετακινούνται απο Κοζάνη, θα ισχύσει το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ και την ημέρα του αγιασμού. Υπενθυμίζεται ότι το λεωφορείο ξεκινάει 07:20 από τον κόμβο του "γαλατά", 07:30 στο ΚΤΕΛ, 07:35 στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής και 07:40 στη στάση του νοσοκομείου. 

Ο διεθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων και διδασκουσών εύχονται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες και στους γονείς τους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι το σχολείο θα είναι ανοιχτό για την υποστήριξη της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων τη Δευτέρα 09/07/2018 και τη Δευτέρα 16/07/2018 και στις καθιερωμένες θερινές υπηρεσίες κάθε Τετάρτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 25/06/2018 μέχρι και την Παρασκευή 29/06/2018 μετά τις 09:00 π.μ. μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο για εγγραφές των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Γυμνασίου θα πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Επίσης, για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου θα πρέπει να προσκομίσετε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εκτυπωμένο το οριστικό έντυπο της ηλεκτρονικής εγγραφής που έχετε πραγματοποιήσει.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Α' & Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι έλεγχοι προόδου των μαθητών της Α' και Β' Λυκείου θα δοθούν την Παρασκευή 22/06/2018 μετά τις 10:00 π.μ.

Ανακοινώνεται ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄Γυμνασιου έχουν αναρτηθεί μόνο στον χώρο του σχολείου βάσει των οδηγιών του υπουργείου παιδείας. Για περαιτέρω διευκρινίσεις καλέστε στο 6977984131.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι  οι έλεγχοι προόδου των μαθητών  Γυμνασίου θα δοθούν την Δευτέρα 18-06-2018   μετά τις 11:00 π.μ. 

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην παράσταση 
του συνόλου Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής:


«Στο σταυροδρόμι των πολιτισμών»
Μουσικές που διασκευάστηκαν και τραγουδήθηκαν 
σε Ελλάδα, Αρμενία, Τουρκία, Αλγερία, Σερβία.

Παρασκευή 15 Ιουνίου - Ώρα 20.00

Στη παράσταση αυτή η μουσική θα μας ενώσει με άλλους ρυθμούς, με άλλους σκοπούς, με άλλους λαούς. Για να μπορέσουμε να αισθανθούμε όλες αυτές τις μουσικές γεύσεις, θα πρέπει να υπερπηδήσουμε δύο ειδών σύνορα:
αυτά της ελληνικής μουσικής και αυτά της στενά παραδοσιακής μουσικής. Σκοπός μας είναι να αναβιώσουμε κοινούς ήχους από το μουσικό ρεπερτόριο λαών που κάποτε ζούσαν αρμονικά και συνυπήρχαν μουσικά.

Αν ένα ταξίδι σε αυτά τα μέρη σάς φαίνεται μακρινό, ένα φανταστικό ταξίδι μετά μουσικής είναι σίγουρα πιο εύκολο και πιο μαγικό!

Σας περιμένουμε...

είσοδος ελεύθερη

Εαρινή Συναυλία Μουσικού Σχολείου 2018

Σας προσκαλούμε στη συναυλία-μουσική παράσταση της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη λήξη του σχολικού έτους.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, 8μ.μ.

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η προθεσμία για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση  Προτίμησης μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση :  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr είναι από 14 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες διευκρινίσεις ακολουθεί το έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαϊδας. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι από 2 έως 31 Μαϊου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο. Παρακάτω επισυνάπτεται η αίτηση.

Ένα όμορφο στιγμιότυπο από τη σύμπραξη του σχολείου μας με το Γυμνάσιο Ανατολικού για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου.

ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Επισυνάπτεται αρχείο με τη διάρκεια των διδακτικών ωρών και τα διαλείμματα προς ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Μετεγγραφές Φοιτητών

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τις μετεγγραφές των φοιτητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ.

Η περίοδος υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης χορήγησης μετεγγραφής ορίζεται από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου.

Επειδή πολλοί μαθητές και γονείς δεν έχουν πληροφορηθεί το σχετικά νέο πλαίσιο χορήγησης μετεγγραφών, προτείνουμε να επικοινωνήσουν με το σχολείο για περαιτέρω διευκρινίσεις. Υπάρχουν φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή, αλλά δε το γνωρίζουν!