Διάφορες Δράσεις 2017-18


Πτολεμαΐδα - Κλήδονας στις 21 Ιουνίου 2018

Το σύνολο Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του σχολείου συμμετείχε στις εκδηλώσεις "Κλήδονας" που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Εορδαίας "Ο Αρχιγένης" στις 21 Ιουνίου. 

Καστοριά - Συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς στις 19 Ιουνίου 2018

Το σύνολο Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του σχολείου παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς στον χώρο "ΕΔΗΚΑ" στις 19 Ιουνίου. 

Πτολεμαϊδα - Τα Μαθηματικά της Μουσικής στις 18 Ιουνίου 2018

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το παράρτημα Κοζάνης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Τα μαθηματικά της Μουσικής" στις 18 Ιουνίου. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθητές Δημοτικού που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά". 

Πτολεμαϊδα - Έκθεση Ζωγραφικής "Μελωδίες εαυτού" από 24 Μαϊου έως 30 Ιουνίου 2018

Στην αίθουσα χορού του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η έκθεση ζωγραφικής "Μελωδίες εαυτού" με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Τσοκαρίδου Φωτεινής και Γκρίζη Αφροδίτης από τις 24 Μαϊου έως τις 30 Ιουνίου. 

Κιβωτός του Κόσμου στις 17 Μαϊου 2018

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας σε συνεργασία με το 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκαν την Κιβωτό του Κόσμου στην Κόνιτσα στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος "Φωτιά στα σύνορα της Γης - Ένα τραγούδι για την αγάπη" στις 17 Μαϊου.

Πτολεμαΐδα - Πολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας στις 13 Μαΐου 2018

Το σύνολο Ευρωπαϊκής Ορχήστρας και Χορωδίας του σχολείου συμμετείχε στην χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Σωτήρας για τη γιορτή της μητέρας στο ξενοδοχείο "Παντελίδης" στις 13 Μαΐου.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Πτολεμαϊδα - Σύμπραξη με το Ειδικό Σχολείο Πτολεμαϊδας στις 28 Απριλίου 2018

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου συνεργάστηκε με το Ειδικό Σχολείο Πτολεμαϊδας για το πρόγραμμα μαθητική "Εικονική Επιχείρηση" του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece.

Ερμακιά - Εκδήλωση μνήμης στις 22 Απριλίου 2018

Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του σχολείου συμμετείχε στην εκδήλωση για τους 65 εκτελεσθέντες Ερμακιώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής την άνοιξη του 1944, που διοργανώθηκε στην Ερμακιά στις 22 Απριλίου. 

Πτολεμαϊδα - Γιορτή 25ης Μαρτίου

Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας διοργανώθηκε μια πολύ όμορφη σύμπραξη με το Γυμνάσιο Ανατολικού για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

Πτολεμαϊδα - 4η Συνάντηση Χορωδιών στις 18 Μαρτίου 2018

Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση Χορωδιών με πρωτοβουλία του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Πτολεμαΐδα - 2ο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών στις 3 Μαρτίου 2018  

Το σχολείο μας σε συνεργασία με την Ι.Μ. Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας διοργάνωσε το 2ο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν :

  • Η Χορωδία του Κέντρου Νεότητας "Άγιος Κήρυκος" (Ι.Μ. Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας)
  • Η Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης
  • Η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου "Αθανάσιος Χριστόπουλος"
  • Η Χορωδία "Canto a Tempo" Νάουσας
  • Η Εφηβική Χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου "Η Ορεστίς" Άργους Ορεστικού Καστοριάς
  • Η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Δείτε βίντεο EΔΩ

Πτολεμαϊδα - Ετήσιος Χορός στις 10 Φεβρουαρίου 2018

Το σχολείο διοργάνωσε τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του στο ξενοδοχείο Ιωάννου στις 10 Φεβρουαρίου, όπου συμμετείχαν όλα τα μουσικά σύνολα. 

Πτολεμαϊδα - Φιλανθρωπική Συναυλία στις 9 Φεβρουαρίου 2018

Το σχολείο διοργάνωσε φιλανθρωπική συναυλία στο αμφιθέατρό μας με σκοπό την προσφορά βοήθειας στον Σύλλογο ΑμεΑ και στον Καλό Σαμαρείτη στις 9 Φεβρουαρίου. 

Πτολεμαϊδα - Συναυλία για τον Αλέξανδρο στις 27 Ιανουαρίου 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε σε συναυλία για οικονομική ενίσχυση στον μικρό Αλέξανδρο, μια πρωτοβουλία κοινή με μαθητές του 2ου και 3ου ΓΕΛ Πτολεμαϊδας που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου στις 27 Ιανουαρίου. 

Δήμος Εορδαίας - 60 χρόνια Ορυχεία της ΔΕΗ στις 4 Δεκεμβρίου 2017

Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του σχολείου συμμετείχε στην εκδήλωση "60 Χρόνια Ορυχεία της ΔΕΗ" που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας στο ξενοδοχείο "Παντελίδης". 

Πτολεμαϊδα - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στις 17 Οκτωβρίου 2017 

Στο αμφιθέατρο του σχολείου μας παρουσιάστηκε η καταπληκτική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης "Φτάσε όπου δε μπορείς να φτάσεις" με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη στις 17 Οκτωβρίου. Την παράσταση παρακολούθησε και το Γυμνάσιο Εμπορίου - Αναρράχης.

Δήμος Εορδαίας - ΤαιριάΖουμε στην Πτολεμαϊδα στις 29 Σεπτεμβρίου 2017

Στη κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας το σχολείο συμμετείχε με την Ευρωπαϊκή Χορωδία στη πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθητοποίησης για άτομα με διαφορετικότητα στην καθημερινή ζωή.

Πτολεμαΐδα - Κλήδονας στις 21 Ιουνίου 2018

Το σύνολο Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του σχολείου συμμετείχε στις εκδηλώσεις "Κλήδονας" που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Εορδαίας "Ο Αρχιγένης" στις 21 Ιουνίου.